Augmented Reality

Met Augmented Reality plaatsen we een digitale laag over de werkelijkheid, om zo jouw klant of cursist dat laatste beetje zelfvertrouwen te geven dat nodig is.

Buiten smartphones kan je ook gebruik maken van een Augmented Reality bril. De techniek maakt het mogelijk om digitale objecten over de fysieke wereld te plaatsen. Je kan het zien als een digitale toevoeging, veelal ingezet voor het verstrekken van informatie of entertainment.

De techniek scant de omgeving en aan de hand van deze scan kunnen objecten in deze digitale representatie worden geplaatst. Er wordt bijvoorbeeld ook rekening gehouden met schaal en belichting. Zo kan je bijvoorbeeld zien of een prullenbak binnen je interieur past. Je weet dan precies of je plek hebt voor de prullenbak en of de kleur wel bij de gordijnen past. Deze techniek gebruiken we in de Brabantia case.

Toepassingen AR

Training

Augmented Reality is ook een uiterst geschikt middel voor trainingen. Doordat we een digitale laag visualiseren over fysieke objecten kunnen we begeleidende informatie bieden aan cursisten .

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het in elkaar zetten en uit elkaar halen van grote machines. Door middel van interactieve digitale representaties kan een monteur handelingen kopiëren. Een observator kan tevens te allen tijde meekijken via een scherm, aantekeningen doorgeven of wijzigingen aanbrengen.

Doordat je bij de Hololens 2, een Augmented Reality bril van Microsoft, beide handen vrij hebt is dit een uitstekende oplossing voor bijvoorbeeld trainingen

Perfetti Van Melle VR training
Productvisualisaties

Het is vaak lastig om in te schatten of je een product kwijt kan in je ruimte. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het schilderen van muren. Een kleurenstaal is wellicht in de winkel prachtig, maar komt deze kleur ook wel mooi uit in de woonkamer? Dit soort dingen inschatten en inbeelden blijft altijd lastig. Augmented Reality kan ingezet worden voor product visualisaties en dit kan tegenwoordig direct vanuit je browser op je smartphone. Zo kan je tijdens het shoppen direct kijken of het product bevalt en dit kan van grote waarde zijn voor conversie.

Holmatro VR Experience
Meten in AR

Buiten product visualisaties kan Augmented Reality ook ingezet worden voor praktische doeleinden. Zo kan je in ‘AR’ oppervlaktes berekenen door markers te plaatsen in de hoeken van ruimtes. Zo meet de applicatie de afstanden tussen markers in ‘AR’ met informatie uit de echte wereld. Dit is bijvoorbeeld handig bij het leggen van een nieuwe vloer, of het uitrekenen van de hoeveelheid grond je nodig hebt voor in je nieuwe tuin.

Brabantia webAR
Promotie

Zoals inmiddels wellicht al duidelijk zorgt Augmented Reality voor een ‘extra’ digitale laag. Zo kunnen we met Augmented Reality niet-interactieve media zoals de posters in bushokjes interactief maken. Op deze manier kunnen we promotionele betekenis toevoegen aan campagnes. Denk hierbij aan limited editions van verpakkingen die je kan sparen in een app, een nieuw jurkje visualiseren tijdens het wachten op de bus of het spelen van een spel, waarbij de poster fungeert als speelveld.

Paaspop 360 stream

RECENTE CASES