Virtual Reality

Met Virtual Reality dompelen we mensen volledig onder in de digitale wereld, perfect voor educatie of industriële doeleinden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Inmiddels zou deze omschrijving echter te kort doen aan hoe Virtual Reality kan worden ingezet. Vaak gaat VR gepaard met motion controllers, waardoor de speler daadwerkelijk handelingen kan verrichten in deze digitale beleving. Zo zou je in VR een piratenschip kunnen besturen, met zwaarden kunnen vechten en een schatkist kunnen opgraven. In Virtual Reality kan je dezelfde handelingen verrichten als in de echte wereld, echter hebben we de vrijheid deze fictieve wereld te creëren.

Virtual Reality kan worden ingezet voor trainingen en simulaties, maar ook ter promotiemiddel of voor entertainment/games. De kracht van Virtual Reality zit hem in het creëren van een beleving voor bijvoorbeeld een product/dienst of verhaal.

Toepassingen VR

Training

Trainingen zijn ontzettend belangrijk voor bijvoorbeeld de veiligheid op de werkvloer. Virtual Reality kan worden ingezet voor trainingsdoeleinden en kan gevaarlijke situaties simuleren, zonder het daadwerkelijke gevaar.

Ook voor Perfetti Van Melle hebben we een Virtual Reality training opgezet, waarin werknemers door de fabriek geïnstrueerd worden. Een belangrijk voordeel hiervan is dat werknemers nu niet meer hoeven te reizen voor de training, maar deze op hun eigen locatie kunnen volgen.

Perfetti Van Melle VR training
Productdemonstraties

Ook kunnen we fysieke objecten compleet digitaliseren, zo kunnen we bijvoorbeeld een controller veranderen in specifiek gereedschap of een hydraulische schaar geschikt maken voor Virtual Reality.

Een goed voorbeeld is onze Holmatro case. Holmatro kwam naar ons toe over een nieuwe hydraulische schaar die cordless was. Hierdoor kreeg je meer mobilteit en was het makkelijker inzetbaar. Daarom hebben we gekozen om de schaar om te zetten in een controller. Zo kan de gebruiker de schaar gebruiken in een veilige omgeving en behoud je de extra mobiliteit die de schaar geeft.

Holmatro VR Experience
Promotie

Virtual Reality wordt steeds toegankelijker. Waar eerst een duur systeem voor nodig was, is het nu mogelijk om op een laagdrempelige manier Virtual Reality breed toe te passen. Ook om een merk te promoten op bijvoorbeeld evenementen is Virtual Reality een goede uitkomst. Door een ervaring te creëren maakt een merk een grotere indruk op de gebruiker.

360 Aftermovie Curated By

RECENTE CASES